Αρχική
Uncategorized
Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία το 1st AthensMBA International Conference: The Future of Business

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία το 1st AthensMBA International Conference: The Future of Business

Το απόγευμα της Τετάρτης 20 Μαρτίου 2019, έλαβε χώρα στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Πρώτο Διεθνές Συνέδριο του Διιδρυματικού Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Athens MBA, το οποίο υποστηρίζεται από δύο εκ των παλαιοτέρων ιδρυμάτων της χώρας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν «The Future of Business» και η συμμετοχή τόσο των αποφοίτων-φοιτητών του προγράμματος όσο και φίλων του alumni ήταν μεγάλη. Στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης σημαντικοί εκπρόσωποι της αγοράς, της πολιτείας, δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί.

Ο Επίκουρος Καθηγητής Άγγελος Τσακανίκας του Εργαστηρίου Ενεργειακής και Βιομηχανικής Οικονομίας του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, συντόνισε την εκδήλωση με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο καλωσόρισμα του Προέδρου του AthensMBA Alumni, Νικολάου Αθανασούλη, ενώ στην συνέχεια οι συμμετέχοντες είχαν την τιμή και την χαρά να παρακολουθήσουν την πολύ ουσιαστική και χρήσιμη τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Κου Λόη Λαμπριανίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στα διαθέσιμα θεσμικά εργαλεία για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, τονίζοντας την ανάγκη που υπάρχει για την πρόκληση  ενός παραγωγικού άλματος, ενός «σοκ πρωτοπορίας». Το κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρουσίαση του Κου Λαμπριανίδη, υποβάλλοντας του σειρά από ερωτήματα μετά το τέλος της τοποθέτησής του.

Ακολούθησε η διάλεξη του Dr Evaristo F. Doria, Senior Lecturer του Institute of International Business – J. Mark Robinson College of Business του Georgia State University των ΗΠΑ, η οποία έφερε πολλά χαμόγελα στην αίθουσα. Ο Dr Doria, μέσα από τον ξεχωριστό του τρόπο κέρδισε αμέσως το κοινό, παρουσιάζοντας τις διάφορες πτυχές της επιχειρηματικότητας του μέλλοντος, δείχνοντας τις σημαντικές ευκαιρίες που υπάρχουν στο Ελληνικό κοινό. Ο Dr Doria, μετά το πέρας της παρουσίασής του, απάντησε σε πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις.

Την παρουσίασή του Dr Doria μπορείτε να την κατεβάσετε από ΕΔΩ.

Μετά από ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα, ακολούθησε η τοποθέτηση του Καθηγητή Αντώνη Κλαδά της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, για τα νέα δεδομένα του ενεργειακού κλάδου υπό τις τάσεις απελευθέρωσης των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και της ηλεκτροποίησης. Επιπλέον, ο Κος Κλαδάς παρουσίασε σειρά σχετικών σημαντικών ερευνητικών επιτευγμάτων και φοιτητικών πρωτοβουλιών του ΕΜΠ, ενώ απάντησε ερωτήσεις του κοινού.

Την σκυτάλη πήρε ο Κος Ευάγγελος Γκιζελής, στέλνοντας το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να παράγει ακόμα και να εξάγει τεχνολογία και τεχνογνωσία. Η τοποθέτηση του Κου Γκιζελή για την ρομποτική τεχνολογία made in Greece, ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του μετασχηματισμού μιας υφιστάμενης γραμμής παραγωγής γνωστής Ελληνικής βιομηχανίας, σε smart factory, με την εφαρμογή ρομποτικής τεχνολογίας όπου έχει αναπτύξει η εταιρία του, ενώ απάντησε σε ερωτήματα του κοινού.

Η εσπερίδα έκλεισε με το πάνελ το οποίο συντόνισε ο Κος Ευάγγελος Σιώκας, συντονιστής της Δομής Διασύνδεσης Έρευνας και Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ – ΕΠΙ.νοώ. Στο πάνελ συμμετείχαν ο Καθηγητής Ιωάννης Καλογήρου – Διευθυντής του Εργαστηρίου Ενεργειακής και Βιομηχανικής Οικονομίας του ΕΜΠ και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Κωνσταντίνος Αραβώσης της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σχετικά με τις διάφορες πτυχές ανάπτυξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, σκιαγραφώντας τις δυσκολίες και τις προοπτικές που υπάρχουν, όπως τις έχουν εντοπίσει μέσα από την εμπειρία τους. Το κοινό υπέβαλε μερικά πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα επεκτείνοντας την συζήτηση από το πάνελ στο ακροατήριο.

Φωτογραφίες  – Βίντεο της εκδήλωσης μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ (σημειώνεται ότι το υλικό θα ενημερώνεται σταδιακά).

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες της εκδήλωσης: